מפגש ראשון - מטרות ומרכיבים
חשוב לי שתכיר את ההליך הטיפול והאיבחון המתקיים במפגש הראשון אצלי בקליניקה כדי שתגיע מוכן ותדע מה מצפה לך. הפגישה הראשונה מוקדשת ברובה לאבחון והיא בד"כ ארוכה יותר.
טיפול
בדיקה
ראיון
הטיפול יתחיל עם סיום הבדיקה ויכלול בהתאם לצורך ולהמלצות המקובלות בספרות המקצועית, שימוש במגוון אמצעים טיפוליים כגון טכניקות מנואליות (ידניות), עיסוי, דיקור מערבי ושימוש בטייפ קינזיולוגי.
בסיום המפגש תקבל הסבר על מהות הבעיה, הנחיות לתרגול ולהתנהלות נכונה במהלך הימים הקרובים לאחר הבדיקה ,כגון מנחי גוף ופעולות שאותן כדאי שתבצע לעומת כאלו מהם כדאי שתמנע כדי לקדם את ההחלמה.
בסיום הראיון תתקיים בדיקה, שהיא תהליך בו אני מבצע הערכה תלוית סימפטומים. בהערכה מסוג זה מידע שהתקבל מהראיון יכוון אותי לבחון את ההשפעה של תנועות מסויימות ומנחי גוף מסויימים על הכאב, וכן את ההשפעה שלהם על היכולת שלך לבצע את הפעולות בהם אתה מתקשה (לדוגמא: כיפוף לפנים, הרמת היד, וירידת מדרגות). בנוסף אני משתמש בבדיקה, במידת הצורך, בטכניקות מנואליות ובמישוש מבנים אנטומיים שונים, שיכולים לעזור לי להגיע להבנה נכונה של הבעיה.
למרות שרובו של המפגש הראשון מוקדש לבדיקה ואיבחון, חשוב לדעת שיש מקרים בהם נדרשים מספר מפגשים נוספים בכדי לבסס את האבחנה.
בתחילת המפגש אבצע ראיון.
מטרת הראיון היא לכוון אותי המטפל בביצוע הבדיקה הפיזיקלית (גופנית) לתנועות, מנחי גוף ומבנים אנטומיים שתורמים להופעת הסימפטומים מהם
אתה סובל, ולסייע לי להגיע להבנה (אבחנה) של הבעיה ממנה אתה סובל.
במהלך הראיון אבקש ממך לספר על הכאב שאותו אתה חווה, כולל: מה המיקום שלו? מה ההיסטוריה של התפתחות הכאב? מה הם המאפיינים של הכאב? (לדוגמא, האם הכאב קיים כל הזמן או מופיע לסירוגין?), מה גורם להופעת או התגברות הכאב? כמו כן אבקש שתשתף אותי במידע לגבי מצב בריאותך הכללי ולגבי בדיקות רפואיות שעברת, כגון: בדיקות הדמיה (רנטגן וכו). בנוסף אשאל אותך שאלות שיבהירו לי את ההקשרים בהם מתקיים הכאב, כמו שאלות על העיסוק המקצועי שלך ועל תחביבים.